top of page

Lezzet Hikayeleri 2: Menemen

Yıllardır süregelen, tarafların ikisinin de haklı olduğu, dillerden dile dolaşan bu lezzetli tartışmaya bizlerde kendi cephemizde yer alarak katıldık 😊

Türk kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan Menemen, ilk kez mübadele ile İzmir’in Menemen ilçesine gelen Girit Türkleri tarafından yapılmış ve adını bu ilçeden almıştır. Biz koymamayı tercih ettik ama dilerseniz önce kızgın tavada soğanlarınızı pembeleşinceye kadar kavurup ardından biberleri atarak hafifçe kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra üstüne doğranmış domateslerini ekleyerek suyunu bırakana kadar pişiriyoruz. Kalabalığınıza ya da karnınızın ne kadar zil çaldığına bağlı olarak isteğiniz üzerine yumurtalarınızı kırıp pişirmeye bırakıyoruz. Sonrasında tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyerek yumurtaların pişmesiyle elimizde ekmekle menemenimize kavuşuyoruz.

‘’Menemen, Melemen, Nemenem‘’ mutfağımızda müşterilerimizin her ne şekilde olursa olsun tatlı bir dille ifade ettiği geleneksel lezzetimizi, soğanlı ya da soğansız olarak tartışmaları devam ederken, bizlerde şeflerimizin eşsiz tarifiyle sizleri hiç yormadan en güzel haliyle hazırladık.

Sırrı bizde tadı damağınızda kalsın…

Afiyet Olsun… 😊


47 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page