top of page
GURMEMUTFAK BLOG


Sıfır Atıkla Gurme Mutfak: Artan Malzemeleri Değerlendirme Rehberi
16 Ekim Dünya Gıda Günü'nün 2025 teması "Daha iyi gıdalar ve daha iyi bir gelecek için ele ele" olarak belirlendi. Biz de Gurme Mutfak Blog olarak bugünkü yazımızda kendi payımıza düşen görevin bilinciyle mutfakta sıkça kalan malzemeleri nasıl yaratıcı şekilde değerlendirebileceğimize dair önerilerimizi paylaşıyoruz. Sebze ve Meyve Artıklarına Lezzetli Dokunuşlar Sebze kabukları nı atmak yerine fırında kurutarak çıtır atıştırmalıklara dönüştürebilirsiniz. Artan pişmiş sebzele

Gurme Mutfak
3 gün önce


Turşu: Anadolu'nun Fermente Lezzet Geleneği
Turşu, sadece bir saklama yöntemi değil; aynı zamanda kültürel bir mirastır. Mevsim sebzelerini yıl boyu değerlendirme imkânı sunar. Probiyotik yapısıyla sindirim sistemini destekler. Uzun süre tazeliğini koruduğu için ekonomik ve pratik bir alternatiftir. Sofralara hem renk hem de iştah açıcı bir koku getirir

Gurme Mutfak
9 Eki


1 Ekim Dünya Kahve Günü
Her yıl, 1 Ekim'de, dünyanın dört bir yanındaki kahve tutkunları Uluslararası Kahve Günü'nü kutlar.

Gurme Mutfak
26 Eyl
bottom of page